top of page
Szerző képeCinti

Barbados: A váratlan karibi kaland

Frissítve: szept. 5.

Legutóbbi utam, egy olyan helyre vitt, ami a közvetlen, de bátran mondhatom, a tágabb környezetemet is meglepte. Nem a most népszerűbbnek számító görög, olasz, ciprusi vagy akár Maldív-szigeteki célpontról volt szó, hanem Barbadosról.


Ciki, vagy nem, egyből Rihanna jutott róla eszembe (ugyanis onnan származik), a pálmafák és persze a rum. Ezeken, és azon túl, hogy a Karibi-térségben található, szinte semmit sem tudtam.


Az úti tervek sokszor véletlenül jönnek, egy beszélgetős este után, mikor azt ecsetelem, hogy mennyire lezsibbasztanak a hétköznapok és jó lenne valami, amit várhatok, valami rövidebb távú cél, ami mozgásban tart a hosszabb távúak hajszolása közben.


Barbados is így jött. Annyi volt biztos, hogy ősszel nem fogunk tudni együtt utazni a barátommal, így tavasszal lenne jobb, a nyarat pedig kiélvezzük, de ott nem tervezünk nagy utazást.



Google a legjobb barátom, be is írtam a kanapén kucorogva a keresőbe, hogy ’hova érdemes utazni áprilisban?’. Mondanom sem kell, hogy majdnem végtelen listát találtam, ami nem igazán segített, így elkezdtem szűkíteni a feltételeket. Mi volt korábban a tervek között? Mexikó, Zanzibár, Madeira, esetleg visszatérni egy már meglátogatott országba...


Egy egész este is elment azzal, hogy a booking.com és a különböző repülőjárat kereső oldalakat böngészve nem volt egy találatom sem, amire azt mondom, hogy igen, ez lesz az (anélkül, hogy eladnám a fél vesémet, vagy száraz kiflin élnék hónapokig).


Morcosan, durcásan lefeküdtem. Másnap délután, teljesen váratlanul, kaptam egy Messenger üzenetet a barátomtól 2 linkkel: az egyik egy British Airways járat meglepően jó áron, baráti átszállási idővel és egy apartman közvetlenül az óceán partján. Ki tudna erre nemet mondani? Spoiler alert - Én nem tudtam.


Rászántam még pár napot a keresgélésre, hogy találok-e valami jobbat. Értem ezt úgy, hogy jobb áron repjegyet más indulási és érkezési dátumokkal, másik szállást kedvezőbb ár-érték arányban a szigeten, mindent bevetettem, de nem sikerült. Ez volt az a pont, amikor az mondtam, a szabit ki tudom venni, foglaljunk!


Így történt az, hogy 12 napot tölthettem el egy csodálatos szigetországban, amiről még álmodni sem mertem...rajta sem volt a bakancslistámon! Most felkerült.

Tarts velem, és mesélek az útról, a helyekről, amiket láttunk, megosztok néhány tippet is, amit jó ha tudsz, mielőtt Barbadosra mész.




Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, le ne maradjanak róla!

64 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page